Την Τετάρτη 20/12/2017 ξεκινά μια σειρά συναντήσεων με τους πρόσφυγες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Face Forward …into my home. Στον ισόγειο χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΕΜΣΤ, οι συμμετέχοντες, μπροστά από τα πορτρέτα τους, θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, θα μεταφέρουν σκέψεις, μνήμες και συναισθήματα που τους δημιούργησε η επαφή τους με έργα από τη συλλογή του ΕΜΣΤ. Στο τέλος των συναντήσεων θα συζητήσουν για το πώς βλέπουν το νέο ξεκίνημα της ζωής τους στην Αθήνα.
Στην πρώτη Face Forward συνάντηση …στο ΕΜΣΤ, την Τετάρτη 20/12/2017, 17.30 – 19.00, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τρεις από τους νεότερους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα.

Το Face Forward …into my home σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το ΕΜΣΤ και, ειδικότερα, από το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του OHE για τους Πρόσφυγες και με τη χρηματοδότηση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA. Το ESTIA παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και οικονομική στήριξη σε χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

www.faceforward.gr